Tält

3 Varor

Fallande ordning
Visa som Rutnät Lista
 1. Tält Jagger grön tyg Leverans 10 veckor

  Reducerat pris 610,00 kr Ordinarie pris 1 220,00 kr

  Dela upp betalningen i 3-36 månader

 2. Tält Ledger grön Leverans 10 veckor

  Reducerat pris 1 060,00 kr Ordinarie pris 2 120,00 kr

  Dela upp betalningen i 3-36 månader

 3. Tält Anderson Leverans 10 veckor

  Från 1 910,00 kr Ordinarie pris 3 820,00 kr

  Dela upp betalningen i 3-36 månader

3 Varor

Fallande ordning
Visa som Rutnät Lista

Tält är ett perfekt sätt att njuta av naturen på nära håll. Oavsett om du vill campa med familjen, vandra i fjällen eller delta i en festival, finns det ett tält som passar dina behov. Men hur väljer du rätt tält bland alla alternativ? Här är några tips som kan hjälpa dig att hitta ditt drömtält.


Det första du bör fundera på är vad du ska använda tältet till. Tält kan delas in i olika kategorier beroende på användningsområde, till exempel:


Det andra du bör tänka på är hur många personer som ska sova i tältet. Tälten brukar ha en angiven kapacitet som visar hur många personer de rymmer, till exempel 2-personstält, 4-personstält eller 6-personstält. Men det är viktigt att komma ihåg att dessa siffror bara är riktlinjer och inte garanterar att alla får plats bekvämt. Det beror också på hur mycket utrustning ni har med er, hur stora ni är och hur nära ni vill ligga varandra.


Om ni vill ha mer utrymme och komfort kan det vara bra att välja ett större tält än vad ni egentligen behöver. Till exempel kan ett 3-personstält vara lagom för två personer som vill ha lite extra plats för sina ryggsäckar eller kläder. Om ni däremot vill spara vikt och packvolym kan ni välja ett mindre tält som precis rymmer er.


Det tredje du bör ta hänsyn till är hur mycket tältet väger och kostar. Det finns en avvägning mellan vikt, pris och kvalitet när det gäller tält. Generellt sett är lättare tält dyrare än tyngre tält, eftersom de använder mer avancerade material och konstruktioner. Men lättare tält kan också vara mer ömtåliga och mindre bekväma än tyngre tält.


Du måste bestämma vad som är viktigast för dig: att spara pengar, spara vikt eller få hög kvalitet. Om du ska bära ditt tält långa sträckor kan det vara värt att investera i ett lättare tält som inte belastar din rygg så mycket. Om du däremot ska campa på samma plats eller transportera ditt tält med bil kan du välja ett tyngre tält som ger mer utrymme och komfort.


Det fjärde du bör kolla på är hur enkelt det är att slå upp och packa ner tältet. Det finns olika typer av tältsystem som påverkar hur snabbt och smidigt du kan montera och demontera ditt tält, till exempel:


Du bör välja ett tältsystem som passar din erfarenhet, dina behov och din miljö. Om du vill ha ett snabbt och enkelt alternativ kan du välja ett pop up-tälten eller ett lufttätten, men om du vill ha ett mer robust och rymligt alternativ kan du välja ett tunneltälten eller ett toppstångstälten.


Det femte du bör undersöka är hur bra ditt tälten skyddar dig mot väder och vind. Det finns flera faktorer som påverkar hur vädersäkert ditt tälten är, till exempel: