Så här hittar du din perfekta säng

En säng är inte bara en möbel, utan också en plats där du tillbringar en stor del av ditt liv. Därför är det viktigt att välja en säng som ger dig god sömn och välmående. Men vad ska du tänka på när du köper en säng? Här är några råd som kan underlätta ditt val.

  1. Utrymme En säng tar upp mycket plats i ditt sovrum. Därför måste du mäta hur mycket utrymme du har och vilken storlek på sängen som fungerar bäst. Det finns olika standardstorlekar på sängar, från enkelsängar till kejsarsängar. Du kan använda dig av en storlekstabell för att se hur olika sängar passar i ditt rum. Glöm inte att lämna tillräckligt med plats runt sängen för att kunna röra dig och öppna skåp eller lådor.

  2. Sovarrangemang Ditt sovarrangemang spelar också roll. Sov du själv eller med någon annan? Rör du dig mycket eller ligger du stilla? Gillar du att ha mycket plats eller ligga nära? Dessa frågor kan hjälpa dig att bestämma vilken bredd och längd på sängen som passar dig bäst. Om du sover med någon annan kan det vara bra att välja en säng som är tillräckligt stor för att ni båda ska kunna ligga skönt utan att störa varandra. Om du är lång kan det vara värt att investera i en extra lång säng för att slippa ha fötterna utanför.

  3. Fasthet Sängens fasthet beror mest på vilken typ av madrass du väljer, men även sängramen har betydelse. Det finns två typer av sängramar: fjädrande och platta. Fjädrande sängramar har fjädrar i basen som ger en mjukare känsla och extra komfort. Platta sängramar har en hård bas som ger en fastare känsla, även om den totala fastheten på sängen beror på vilken typ av madrass du väljer. Fastheten på madrassen är en fråga om personlig smak, men den bör också anpassas efter din vikt, kroppsform och sovställning. Generellt sett bör madrassen ge ett jämnt stöd för din ryggrad och följa dina kroppskurvor utan att sjunka för mycket eller vara för hård.

  4. Förvaring En annan praktisk aspekt att tänka på är om du behöver extra förvaring i ditt sovrum. Om du har begränsat med plats kan det vara smart att välja en säng med inbyggd förvaring, till exempel lådor eller hyllor under sängramen eller ett lyftbart lock som döljer ett stort utrymme under madrassen. Det finns olika typer av förvaringssängar att välja mellan, beroende på hur mycket utrymme du har och vad du vill förvara i dem.

  5. Stil Slutligen finns det stilfaktorn. Din säng är ett centralt element i ditt sovrum och bör matcha din personliga smak och inredning. Det finns många olika stilar av sängar att välja mellan, från traditionella träramar till lyxiga himmelssängar. Du kan också välja mellan olika färger, material och detaljer för att skapa din drömsäng. Ett annat sätt att förändra utseendet på din säng är att lägga till ett huvudgavel, som kan vara gjort av tyg, trä, metall eller annat material.

Exempel på sängar från Luxcasa.se Om du letar efter inspiration för att välja en säng kan du besöka Luxcasa.se, som erbjuder ett brett utbud av högkvalitativa möbler för sovrummet. Här är några exempel på sängar från deras webbplats:  • Kontinentalsäng Annar: En lyxig och komfortabel kontinentalsäng med en tjock madrass, en mjuk bäddmadrass och ett högt huvudgavel.

    Komplett Kontinentalsängspaket Annar 160-180 Med Förvaring Och LED-Belysning Tyg

Vi hoppas att den här guiden har hjälpt dig att få en bättre uppfattning om hur du väljer en säng som passar dig och ditt sovrum. Om du vill se fler alternativ eller beställa din nya säng kan du besöka Luxcasa.se/mobler/sovrum/sangar.html där du hittar allt du behöver för att skapa ditt drömsovrum.